BRZO I UKUSNO: Prelivena pasta sa sosom u rerni spremna za tren oka (VIDEO)!
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 14.04.22 14:48 ∙ 0
Sastojci:
- 250 gr tjestenine
- 400 ml mlijeka
- 1 jaje
- 1 kašika brašna
- 3-4 čena sjeckanog bijelog luka
- 100 gr sira
- malo rendanog kačkavalja
- ulje, so, biber
- peršunov list
Priprema:
- Skuvati tjesteninu procijediti. Izmiješati sir, jaje, pa ubaciti u tjesteninu. U tiganj sipati malo ulja, dodati ravnu kašiku brašna i sjeckan bijeli luk, pa propržiti da dobije krem boju.
- Sipati mlijeko i miješati dok ne provri.
- Dodati so, biber malo rendanog kačkavalja i peršunov list i izmiješati.
- Tepsiju 22 cm premazati maslinovom uljem i sipati tjesteninu, a odozgo sos i prodrmati i opet odozgo dodati još malo rendanog kačkavalja. Peći na 220 stepeni oko 30 minuta da zarumeni.
Možda vas zanima
Žena
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Recepti ∙ 0SAVRŠEN SPOJ POVRĆA Krem sataraš
05:30 ∙ Recepti ∙ 0vremenska prognoza
16°C
Sarajevo
11°C
Banja luka
16°C
Mostar
10°C
Tuzla
8°C
Bihać
16°C
Bijeljina
16°C
Zenica
11°C
Prijedor
16°C