OVAKO SE PRAVE JUNEĆI ĆEVAPI Za ovaj recept malo ko zna – oduševićete ukućane
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 20.02.23 22:25 ∙ 0
U nastavku otkrivamo recept za najbolje juneće ćevape koji uspevaju čak i početnicima.
Sastojci:
kilogram junetine od vrata 50 ml vode tri čena bijelog luka kašičica soli pola kašičice bibera
Priprema:
Vrat isjeći na kockice i staviti u adekvatnu činiju. Beli luk sitno isjeckati, staviti u šerpicu, dodati so, biber i vodu, pa kuvati dok ne proključa. Preliti meso, pomiješati, prekriti krpom i ostaviti da prenoći u frižideru. Sutradan meso dvaput samljeti na mašini za mljevenje mesa, pa ga dobro zamijesiti. Od dobijene smese formirati ćevape, peći na roštilju ili u gril tiganju dok ne porumene sa svih strana, pa poslužiti.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- ćevapi
- ćevapi recept
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C