OVAKO ITALIJANI PRAVE PUNJENE PAPRIKE Dvije vrste sira i trik sastojak ih razlikuju od srpskih
Sastojci:
4 velike crvene ili zelene paprike
1 veliki crni luk
2 čena bijelog luka
1 kašika origana
1/2 šolje pinjola
300 g mljevenog mesa
1/2 šolje riže
1 jaje
2 kašike paradajz pirea
1/2 šolje sveže mente
1 veza peršuna
200 g mocarela sira
100 g parmezana
Priprema:
Paprike operite, pa presecite na pola. Izvadite sjemenke i peteljku, pa premažite maslinovim uljem, spolja i unutra. Poredajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrijanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. U tavi na malo ulja propržite sjeckani crni i bijeli luk, kao i origano. Kada luk omekša dodajte pinjole i kratko ih tostirajte. U posudi pomiješajte mljeveno meso, luk sa pinjolama, rižu koji ste prethodno skuvali, paradajz pire, sjekcanu nanu i peršun, parmezan i jaje. Začinite po želji i sve dobro sjedinite. Napunite paprike, pa pospite rendanom mocarelom i pecite u zagrijanoj rerni na 160°C oko 45 minuta.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- punjene paprike