OKUS KOJI SE NE ZABORAVLJA Donosimo recept za neprevaziđen posni kolač
AloOnline.ba | Žena ∙ 10.04.24 19:11 ∙ 0
Kora:
- 400 ml vode
- 13 kašika šećera
- 13 kašika brašna
- 5 kašika mljevenog ili blendiranog lješnika
- 2 pune kašike kakaoa
- 3 kašike bilo kojeg pekmeza
- 100 gr posnog mljevenog keksa
- 4 kašike ulja
- 1 kašika sode bikarbone
Fil:
- 125 gr omekšalog margarina
- 100 gr šećera u prahu
- 200 gr posnog mljevenog keksa
- 100 gr kakao krem table
- 100 gr pečenog blendiranog ili mljevenog lješnika
- 200 ml soka od narandže
Glazura:
- 100 gr kakao krem table
- 2 kašike ulja
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
PRIJEDLOG ZA RUČAK Punjena bundeva
11:12 ∙ Žena ∙ 0RECEPT DANA Posna tjestenina sa povrćem
06:30 ∙ Žena ∙ 0RASKOŠ OKUSA Posna čoko baklava
18:25 ∙ Žena ∙ 0Žena
PRIJEDLOG ZA RUČAK Punjena bundeva
11:12 ∙ Recepti ∙ 0RECEPT DANA Posna tjestenina sa povrćem
06:30 ∙ Recepti ∙ 0vremenska prognoza
16°C
Sarajevo
11°C
Banja luka
16°C
Mostar
14°C
Tuzla
6°C
Bihać
15°C
Bijeljina
16°C
Zenica
13°C
Prijedor
16°C