ODLIČAN PRIJEDLOG ZA RUČAK Šnicle u ajvar sosu
ALOONLINE.BA/NAJPORTAL | Žena ∙ 30.09.22 09:09 ∙ 0
POTREBNI SASTOJCI:
- 6 šnicli
- brašno za uvaljati šnicle
- 3 glavice luka
- 2 čehne bijelog luka
- tri pune kašike ajvara
- 1 kašika suhog začina
- lovorov list i biber po želji i ukusu
Priprema:
Šnicle izlupati i posoliti. Uvaljati svaku u brašno pa propržiti sa obje strane nekoliko minuta na vrelom ulju. Ulje ocijediti tako da ostane manje od 100 ml. Dodati mu izblendiran crni i bijeli luk, malo vode i dinstati sve dok luk ne bude potpuno kuhan.
Dodati zatim ajvar (lovorov list i biber ako dodajete), naliti čašu vode, promiješati i uroniti u tu masu šnicle. Sve zajedno krčkati na laganijoj vatri 30 minuta, zapravo dok višak vode ispari, a šnicle omekšaju. Poslužiti tople.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
PRSTE DA POLIŽETE Posna pica sa ajvarom
17:42 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
20°C
Sarajevo
17°C
Banja luka
22°C
Mostar
16°C
Tuzla
13°C
Bihać
22°C
Bijeljina
22°C
Zenica
17°C
Prijedor
22°C