OBROK ZA PRAVE GURMANE Kvrguša – starinsko jelo sa piletinom
AloOnline.ba | Žena ∙ 28.03.24 06:00 ∙ 0
Potrebni sastojci:
400-500 gr. brasna
2 jaja
jedno pile
pavlaka
mlijeko po potrebi
so (i vegeta)
ulje
Pripremanje:
U brašno dodamo jaja, posolimo i mlakom vodom umutimo u jednoličnu, ne previše gustu, smjesu.
Smjesu izlijemo u dobro pomašćenu tepsiju, koju smo prethodno zagrijali u rerni. Po smjesi poslažemo posoljene komade pilećeg mesa. Piletinu možemo prethodno kratko da prepečemo sa obje strane, a nakon redanja u zagrijano tijesto, po želji može da se pospe vegetom
Kvrgušu pečemo 20-30 minuta.
Kada je pečena, zalijemo je pavlakom, po mogućnosti domaćom, u koju se po potrebi može dodati i malo mlijeka, i vratimo još kratko u rernu da se zapeče.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
OVO MORATE PROBATI Posna mimoza salata
13:24 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
10°C
Sarajevo
4°C
Banja luka
10°C
Mostar
6°C
Tuzla
0°C
Bihać
9°C
Bijeljina
10°C
Zenica
6°C
Prijedor
12°C