NAŠ PRIJEDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK Paprike pržene u pavlaci
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 04.08.23 11:29 ∙ 0
POTREBNI SASTOJCI:
7-8 paprika
5-6 čenova bijelog luka
1 kisela pavlaka
soli po ukusu
ulje za prženje
Priprema:
Paprike prepoloviti, odstraniti im koštice i pržiti sa obje strane na ulju. Nakon toga ih izvaditi na tanjir, poklopiti drugim tanjiron ili poklopcem i ostaviti da odstoje desetak minuta (tako će se kožica lakše oguliti).
Oguliti kožicu, paprike rukom iscjepkati uzduž, vratiti ih u šerpicu, u koju je dodato vrlo malo ulja (ili u tavu u kojoj su se pržile, s tim da ste odlili većinu ulja), pa dodati sitno isjeckan bijeli luk i kiselu pavlaku. Promiješati, pustiti da proključa i odmah skloniti s vatre. Služiti samostalno ili kao prilog uz meso.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
Žena
PRIJEDLOG ZA RUČAK Punjena bundeva
11:12 ∙ Recepti ∙ 0RECEPT DANA Posna tjestenina sa povrćem
06:30 ∙ Recepti ∙ 0vremenska prognoza
16°C
Sarajevo
11°C
Banja luka
16°C
Mostar
14°C
Tuzla
6°C
Bihać
15°C
Bijeljina
16°C
Zenica
13°C
Prijedor
16°C