NAJBOLJI RUČAK KOJI STE IKADA SKUVALI: Pohovane šnicle, neodoljivog ukusa, koji ćete uvijek rado servirati
ALO.RS/S.Ć. | Žena ∙ 08.10.21 09:15 ∙ 0
Potrebno je:
6 komada goveđeg, telećeg ili svinjskog bifteka
6 listova šunke
6 listova sira
Začini po ukusu
Za pohovanje:
3 jaja
brašno
prezle
Preliv:
30 ml pavlake
2 jaja
10 ml bijelog vina
prstohvat soli
Priprema:
Tanko narezano meso istucite čekićem i pospite začinima po želji. Pripremite sastojke za pohovane, na svaki komad mesa stavite list sira i šunke, preklopite drugom šniclom i dodatno pritisnite krajeve. Uvaljati jedno po jedno u brašno, jaja i prezle i pržiti u dubokom ulju dok ne porumeni. U drugoj činiji pomiješajte sastojke za preliv. Meso poređajte na pleh i pospite prelivom. Pecite u rerni dvadesetak minuta na 180 stepeni.
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C