LAŽNA MUSAKA BOLJA OD ORIGINALA Dodajte joj ove sastojke i obogatite trpezu
Musaka je tradicinalno jelo koje se pravi od krompira i mljevenog mesa, a Srbi je obožavaju. Pred kraj pečenja se sipa preliv koji je nezaobilazan ako želite zlatnu koricu.
Dobro proveren recept obogatite paradajzom, paprikom i sirom i dobićete ručak koji niko neće odbiti. A što je najbolje od svega lažna musaka se peče kraće od originala.
Sastojci:
- 800 g mlevenog mesa
- 1 kg krompira
- 1 paprika
- 2 crna luka
- 2-3 paradajza
- 300 g sira
Priprema:
Krompir isijecite na kolutove, pa začinite i sipajte maslinovo ulje.
Što više začina to je povrće ukusnije.
Dobro promiješajte, a zatim na pleh stavite pek papir, nauljite i poređajte krompir.
Pecite na 180°C oko 20-25 minuta.
Propržite isjeckani crni luk, pa dodajte mljeveno meso.
Kada je gotovo sipajte preko ispečenog krompira i rasporedite.
Zatim dodajte isjeckanu papriku i paradajz isečen na kriške.
Pospite rendanim sirom.
Pecite na 180°C oko 15 minuta.
Bonus video
- Tagovi
- lazna musaka
- musaka
- recept