MEKSIČKE KESADILJE Gurmanska rapsodija koju ćete obožavati, pravi raj za nepca
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 29.01.24 06:30 ∙ 0
Sastojci:
4 tortilje
1 pileći file
300 g kačkavalja
2 kašike maslinovog ulja
začinska paprika
so
biber
Priprema:
Isjecite pileći file na trakice, pa ga začinite i propržite na maslinovom ulju sa svih strana da dobije rumenu koricu. Tortilju stavite u tiganj, pa preko nje pospite jedan dio narendanog kačkavalja, stavite malo mesa, odozgo ponovo kačkavalj, pa poklopite drugom tortiljom. Pecite oko 5 minuta da se donja tortilja lijepo zapeče i sir rastopi, pa polako okrenite i zapecite sa druge strane. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Na kraju isjecite tortilje na 4 dijela i konzumirajte ih tople. Dodajte preliv ili prilog po želji.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recepti
Možda vas zanima
Žena
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Recepti ∙ 0SAVRŠEN SPOJ POVRĆA Krem sataraš
05:30 ∙ Recepti ∙ 0vremenska prognoza
16°C
Sarajevo
11°C
Banja luka
16°C
Mostar
10°C
Tuzla
8°C
Bihać
16°C
Bijeljina
16°C
Zenica
11°C
Prijedor
16°C