MEKANE KROFNE NA KOREJSKI NAČIN U obliku pletenica i uvaljane u šećer oduševiće vaše ukućane
Sastojci:
2+1/4 kašičice suvog kvasca
1 šolja + 2 kašike šećera
1 šolja zagrejanog mlijeka
3 šolje brašna
1/4 kašičice soli
2 kašike otopljenog putera
1 jaje
ulje za prženje
Recept za mekane krofne:
U manjoj činiji pomešajte kvasac, 2 kašike šećera i toplo mlijeko. Promiješajte, pa ostavite oko 10 minuta da se kvasac aktivira. U drugoj posudi pomiješajte brašno i so, dodajte otopljen puter i jaje. Tijesto za krofne zamijesite uz pomoć stojećeg miksera sa kukastim nastavkom, na srednjoj brzini oko 8 minuta. Tijesto oblikujte u loptu, a potom ostavite pokriveno dok se ne udvostruči (oko 1 sat). Istisnite vazduh iz tijesta, pa ga ponovo premesite u loptu i ostavite da odstoji još 45 minuta. Potom podijelite tijesto za krofne na 16 jednakih dijelova, svaki od njih oblikujte u manje lopte, pa svaku pojedinačno premesite u valjak dužine oo 30 cm. Valjak treba da bude tanji u sredini nego na krajevima. Po potrebi, dodajte brašno na radnu površinu ukolliko je ljepljivo. Uhvatite krajeve rukama, podignite i približite ih, a potom uvrnite nežnim pokretima. Zatvorite krajeve, pa ređajte krofne po plehu, pokrijte ih krpom i ostavite da odstoje oko 10 minuta, a potom ih okrenite i ostavite još 10 minuta. Pržite ih u dubokom ulju, dok ne poprime zlatno-žutu boju. Vadite krofne šupljikavom kašikom i redajte po ubrusu. Krofne uvaljajte u šećer (1 šolja).
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- korejske krofne
- krofne