KROMPIR SA KAJMAKOM: Odlična kombinacija
ALOONLINE.BA/ALO.RS/ | Žena ∙ 11.11.21 11:52 ∙ 0
Sastojci:
šest krompira
300 g pilećeg bijelog mesa
200 g kajmaka
šolja kuvanog graška šolja
isjeckane kuvane šargarepe
100 g slanine so,
biber
maslinovo ulje
Priprema:
Operite krompir i skuvajte ga sa korom. Piletinu izgrilujte, pa isijecite na trake. U činiji pomiješajte skuvano povrće i piletinu, zatim posolite i pobiberite.
Skuvani krompir presijecite na četiri dijela i unutra stavite po kašiku smjese od mesa i povrća, pa preko ravnomjerno rasporedite kajmak. Preko kajmaka stavite proprženu slaninu.
Poprskajte maslinovim uljem i pecite oko deset minuta na 200 stepeni. Služite toplo uz sezonsku salatu.
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
18°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
14°C
Mostar
10°C
Tuzla
8°C
Bihać
13°C
Bijeljina
14°C
Zenica
10°C
Prijedor
18°C