KROFNE IZ RERNE SA CIMETOM I ŠEĆEROM Slasno pecivo gotovo za 20 minuta
Sastojci:
1 šolja brašna
1/2 šolje šećera
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1/4 kašičice soli
1/2 kašičice cimeta
1/4 kašičice mljevenog muskatnog oraščića
1 jaje
2/3 šolje mlaćenice
1 kašika ulja
1/2 kašičice ekstrakta od vanile
Za posipanje:
1/2 šolje šećera
1 kašika cimeta
Recept za krofne sa cimetom i šećerom:
U jednoj posudi ubacite brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet i muskatni oraščič, pa promiješajte. U drugoj posudi pomiješajte jaje, mlaćenicu, ulje i ekstrakt od vanile, pa izlijte smjesu za krofne u prvu posudu. Sjedinite sve sastojke, pa smjesu izlijte u kalup za pečenje krofni. Svaku šupljinu napunite do 3/4. Pecite na 180°C oko 10-12 minuta. Ako niste sigurni da li su krofne pečene, zabodite čačkalicu u najdeblji dio – ako izađe čista, vreme je da ih izvadite iz rerne. Ostavite krofne da se ohlade oko 5 minuta, pa ih izvadite iz kalupa. Pomiješajte šećer i cimet, pa uvaljajte krofne u tu smjesu. Za prave ljubitelje slatkog tijesta predlažemo krofne sa čokoladom.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- krofne