KREMASTA TORTA SA NUGATOM I JAGODAMA Najljepši slojevi za savršen ukus
Sastojci:
400 g napolitanki
250 g mljevene plazme
100 ml putera
Za fil:
500 g maskarpone sira (može i krem sir)
100 g šećera u prahu
400 ml slatke pavlake
200 g nutele
300 g jagoda
200 g mliječne čokolade
50 g bijele čokolade
1 kašika ulja
Priprema:
U kalup po ivici poredajte napolitane (po dužini). Mljevenu plazmu pomešajte sa istopljenim puterom i utistnite u dno kalupa. Stavite u frižider na 30 minuta. Umitite maskarpone sir sa šećerom u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Podelite fil na 2 jednaka dijela i u jedan dodajte nutelu, pa dobro promešajte. Sipajte prvo nutela fil u kalup, pa poravnajte i stavite u frižider na pola sata. Zatim sipajte beli fil u koji ste dodali sjeckane jagode i poravnajte, pa stavite u frižider na 2 sata. Pomešajte mlečnu i belu čokoladu sa uljem i istopite. Prelijte preko torte i vratite u frižider na još 15 minuta.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- jagode
- torta sa jagodama