KINESKI VOK SA POVRĆEM Duže od samog kuvanja trajaće sjeckanje povrća, eto koliko brzo možete napraviti ovo jelo
Šareni vok s povrćem
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 mali luk
1 šolja graška
2 mrkve
1 šolja isjeckanih pečuraka
1 šolja cvjetova brokolija
¼ šolje soja sosa
3 čena bijelog luka
3 kašike smeđeg šećera
1 kašičica susamovog ulja
½ šolje pileće supe
1 kašika gustine
isjeckan mladi luk i sjemenke susama za dekoraciju
Priprema:
Dobro zagrijte vok ili veći tiganj, pa smanjite vatru na srednju i dodajte isjeckanu crvenu i žutu papriku i luk isječen na kockice, pečurke na četvrtine, štapiće mrkve, cvetove brokolija i mahunu. Krčkajte dva do tri minuta, dok povrće skoro ne omekša.
U maloj činiji pomiješajte soja sos, bijeli luk, smeđi šećer, đumbir, susamovo ulje, pileći temeljac i kukuruzni skrob. Prelijte povrće i kuvajte dok se sos ne zgusne.
Po želji ukrasite sjeckanim zelenim lukom i susamom. Poslužite uz rižu ili pred kraj umiješajte kineske rezance sa malo vode u kojoj su se kuvali.
BONUS VIDEO: