KEKS SA ČOKOLADOM PUNJEN KARAMELOM Slatkiš kojim su svi na Instagramu opčinjeni
Sastojci:
1 šolja putera
1 šolja smeđeg šećera
1/2 šolje belog šećera
2 velike banane
2 jajeta
1 kašičica ekstrakta vanile
3 šolje višenamjenskog brašna
1 kašičica sode bikarbone
1/2 kašičice soli
1 šolja čokoladnih mrvica
karamel krem
Priprema:
Ispasirajte bananu, pa dodajte istopljeni puter i obe vrste šećera. Sve dobro sjedinite, pa dodajte jaja i vanilu. Promiješajte i na kraju dodajte prosijano brašno sa sodom bikarbonom i posolite. Miješajte dok se sastojci ne sjedine, pa dodate čokoladne mrvice. Promiješajte i pokrijte providnom folijom, pa dobijeno tijesto stavite u frižider na 15-20 minuta. Uzmite malo smjese, oblikujte lopticu, pa prstom napravite udubljenje. Sipajte karamel krem i opet oblikujte lopticu da zatvorite rupu. Poredajte na pleh obložen pek papirom i stavite u frižider najamnje na pola sata, a najbolje preko noći. Pecite u zagrijanoj rerni na 175°C oko 12-15 minuta.
BONUS VIDEO: