Kada solite pržene krompiriće – prije ili nakon prženja?
Aloonline.ba | Žena ∙ 25.08.23 11:17 ∙ 0
Prženi krompirići – nešto što veseli većinu, nećemo se lagati. No, dvije stavke su nam najbitnije – hrskavost i začinjenost. Koji začin staviti – tvoj izbor; a trenutak začinjavanja – odmah nakon prženja. Želiš otapanje začina duž cijelog krompira.
Da ne dužimo, krompiri koji se sole kasnije su bolji, kažu. Zašto?
Njihova će korica biti hrskavija i imat ćemo lijep osjećaj pod zubima kad zagrizemo tako pripremljen krompir. S druge strane prethodno posoljeni krompiri imat će u najboljem slučaju žilaviju koricu koju je teže sažvakati ako već neće biti sav gnjecav. To se dogodi jer so izvlači vlagu iz krumpira na površinu te ona ne može postati hrskava.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
14°C
Mostar
10°C
Tuzla
3°C
Bihać
13°C
Bijeljina
14°C
Zenica
10°C
Prijedor
16°C