JELO KOJE JEDNOSTAVNO MORATE PROBATI Zapečeni falafel
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 15.07.22 12:32 ∙ 0
Sastojci:
pola šolje maslinovog ulja
1 šolja sirovog slanutka
½ šolje nasjeckanog crvenog luka
½ šolje peršuna
½ šolje korijandera
4 čena bijelog luka
1 kašika soli
½ kašike mljevenog crnog bibera
½ kašike mljevenog kima
¼ kašičice mljevenog cimeta
Postupak:
Zagrijati rernu na 200 stepeni. Usuti maslinovo ulje u veliki pleh i rasporediti. U procesoru za hranu izmiksati sve navedene sastojke zajedno.
Rukama uzimati količinu od oko dvije kašike mješavine. Formirati falafel u male pljeskavice. Po-složiti svaku u podmazani pleh. Peći 25-30 minuta, lagano okrećući kada su pečene na pola, sve dok ne dobiju zlatnu boju. U frižideru mogu stajati do četiri dana, a u zamrzivaču i do nekoliko mjeseci.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
ČAROLIJA OKUSA Pita s povrćem
06:00 ∙ Žena ∙ 0OVO MORATE PROBATI Posna mimoza salata
13:24 ∙ Žena ∙ 0Žena
ČAROLIJA OKUSA Pita s povrćem
06:00 ∙ Recepti ∙ 0OVO MORATE PROBATI Posna mimoza salata
13:24 ∙ Recepti ∙ 0vremenska prognoza
11°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
7°C
Mostar
3°C
Tuzla
4°C
Bihać
6°C
Bijeljina
7°C
Zenica
3°C
Prijedor
13°C