RUČAK ZA PRSTE POLIZATI Šnicle u ajvar sosu
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 16.01.23 13:31 ∙ 0
POTREBNI SASTOJCI:
6 šnicli
brašno za uvaljati šnicle
3 glavice luka
2 čehne bijelog luka
tri pune kašike ajvara
1 kašika suhog začina
lovorov list i biber po želji i ukusu
Priprema:
Šnicle izlupati i posoliti. Uvaljati svaku u brašno pa propržiti sa obje strane nekoliko minuta na vrelom ulju.
Ulje ocijediti tako da ostane manje od 100 ml. Dodati mu izblendiran crni i bijeli luk, malo vode i dinstati sve dok luk ne bude potpuno kuhan. Dodati zatim ajvar (lovorov list i biber ako dodajete), naliti čašu vode, promiješati i uroniti u tu masu šnicle. Sve zajedno krčkati na laganijoj vatri 30 minuta. Dok višak vode ispari, a šnicle omekšaju.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
vremenska prognoza
12°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
3°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
6°C
Prijedor
15°C