GRANDISIMO TORTA Raskošna poslastica sa 4 različita fila – za svačiji ukus
Sastojci:
Za koru:
18 bjelanaca
18 kašika šećera
24 kašika mljevenih lješnika
3 kašike brašna
6 kašika kakaa
Za fil:
18 žumanca
250 g šećera u prahu
2 margarina
100 g čokolade
100 g mleveniih lješnika
2 kašičice mljevene kafe
400 ml slatke pavlake
Za glazuru:
300 ml slatke pavlake
300 g čokolade
Priprema:
Umutite bjelanca (6 komada) sa šećerom (6 kašika) u čvrst šne. Zatim dodajte mljeveni lješnik (8 kašika), prosijani kakao (2 kašike) i prosijano brašno (1 kašiku). Lagano umiješajte, pa dobijenu smjesu sipajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagriejanoj rerni na 200°C oko 20-30 minuta. Na isti način i od iste količine sastojaka ispecite još 2 kore. Umutite pjenasto žumanca sa šećerom u prahu, pa kratko kuvajte na pari. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi, pa u fil dodajte umućeni margarin i sve dobro sjednite mikserom. Fil podijelite na 3 jednaka dijela. U jedan dodajte istopljenu čokoladu i promiješajte, u drugi dodajte sjeckani lješnik i promiješajte, a u treći dodate kafu i sjedinite. Zasebno umutite slatku pavlaku. Prvu koru premažite čokoladnim filom, pa zatim i umućenom slatkom pavlakom, zatim stavite drugu koru koju ćete premazati filom od lešnika, pa takođe umućenom slatkom pavlakom. Onda stavite i treću koru koju ćete premazati filom sa ukusom kafe. Otopite čokoladu i slatku pavlaku, pa kada se glazura ohladi prelijte preko torte. Ukrasite po želji.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- grandisimo torta
- torta