DVOBOJNA MARKIZA SA MALINAMA Ljetnja i osvežavajuća verzija najbolje srpske torte
Sastojci:
300 g piškota
200 ml mlijeka
Za fil:
400 g krem sira
50 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
600 ml slatke pavlake
250 g malina
30 g šećera
1 kašika vode
Za dekoraciju:
maline
jagode
trešnje
nana
Priprema:
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte u umućeni krem sir i sjedinite mikserom. Dobijenu smjesu podelite na 2 jednaka dijela. Piškote umočite u mlijeko, pa poredajte po dnu okruglog kalupa, kao i po ivicama. Maline sipajte u šerpu sa šećerom i vodom i kuvajte dok smjesa ne krene da ključa, uz neprestano mješanje. Sipajte maline u jedan dio fila i promiješajte. U kalup sa piškotama prvo sipajte bijeli fil i poravnajte, pa sipajte fil sa malinama i poravnajte. Zatim stavite u frižider na sat vremena. Ukrasite voćem i služite.
BONUS VIDEO: