DANAS NE BROJIMO KALORIJE Pavlova torta je recept koji svima uspijeva
Sastojci za Pavlovu tortu:
za koru:
5 bjelanjaca
250 gr šećera
1 kašika alkoholnog sirćeta
za fil:
200 ml slatke pavlake
2 kašike džema od jagoda
zamrznuto bobičasto voće
keksići za dekorisanje
Priprema Pavlove torte:
Zagrijte rernu, a tepsiju u kojoj ćete peći kore obložite papirom za pečenje.
Odvojte bjelanca od žumanaca i bjelanca umutite mikserom dok ne postane čvrst snijeg. Kada dobijete čvrst snijeg, postepeno onda dodajte šećer uz stalno mućenje mikserom. Miksajte sve dok se šećer sasvim ne otopi. Tek onda dodajte sirće i kratko još mutite, da kora ne bi pukla prilikom pečenja.
Spremljenu smjesu sipajte u pleh i poravnajte je. Špatulom probajte da smjesu povlačite koru oko oboda tepsije da biste dobili talasast oblik torte.
Pecite koru na 120 stepeni oko dva sata. Potrebno je da se dobro „osuši“ i potrudite se da ne otvarate rernu za to vrijeme kako ne bi ušao hladan vazduh. Kada prođe dva sata, isključite rernu ali ostavite tepsiju još unutar rerne dok se ona hladi.
Za to vrijeme, umutite slatku pavlaku pa u nju dodajte džem od jagoda ili nekog drugog crvenog voća. Lagano promiješajte, nemojte mutiti mikserom.
Ohlađenu koru nafilujte slatkom pavlakom i džemom, dekorišite voćem i izlomljenim keksom.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA