Čorbast i zdrav ručak: Posna boranija za početnike u kuvanju
AloOnline.ba | Žena ∙ 11.10.23 10:12 ∙ 0
Sastojci:
500 gr boranije (može smrznute)
1 glavica crnog luka
1 paprika svježi ili iz zamrzivača
2 mrkve
1 veći krompir
ml i tucana paprika
bijeli luk granule
1 kašika instanta pečuraka ( ako je posno)
1/2 kašike suvog začina
peršunov list
ulje
Priprema:
Luk isjeckati pa ga propržiti na ulju. Dodati sječenu papriku i šargarepu. Kad se prodinsta, dodati papriku jednu i drugu i boraniju. Zatim dodati na kockice krompir i naliti vodom. Kuvati oko 30 minuta, pa ako se skuvala dodati začin i razmućen instant prah u vodi ili kašiku brašna.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
IDEALNE ZA UŽINU Kifle sa kiselim mlijekom
12:05 ∙ Žena ∙ 0IDEALNA ZA KIŠNE DANE Piletina sa mlincima
08:28 ∙ Žena ∙ 0ZASLADITE JUTRO Napravite slatki francuski tost
05:00 ∙ Žena ∙ 0Najnovije
Najčitanije
Sport
vremenska prognoza
16°C
Sarajevo
12°C
Banja Luka
15°C
Mostar
11°C
Tuzla
7°C
Bihać
14°C
Bijeljina
15°C
Zenica
11°C
Prijedor
17°C