ČIZKEJK OD ČOKOLADE I JAGODA Voćni žele i fil zbog kojeg ćete ovom kolaču uvijek reći „DA“
Sastojci:
200 g keksa
100 g putera
18 g želatina
150 ml vode
500 g svježeg sira
250 g kisele pavlake
100 g čokolade
50 g šećera u prahu
130 g kondenzovanog mlijeka
1 kašičica ekstrakta vanile
2 kesice želea
400 g jagoda
Priprema:
Želatin razmutite u vodi i ostavite da nabubri nekih 10 minuta. Pomiješajte mljeveni keks sa puterom i dobro sjedinite. Utisnite na dno kalupa koji ste obložili pek papirom. Pomiješajte svjež sir i kiselu pavlaku, pa usitnite u blenderu. Dodajte kondenzovano mlijeko i vanilu i sve lijepo sjedinite, pa sipajte želatin koji ste otopili na pari. Ponovo dobro promiješajte. Dodajte otopljenu čokoladu i šećer u prahu i sve lijepo promiješajte. Sipajte preko keksa. Na vrh poređajte isječene jagode. Žele napravite prema uputstvu sa kesice, pa sipajte preko jagoda. Stavite u frižider da se stegne, pa služite.
BONUS VIDEO: