BRZ DORUČAK: Prženice punjene povrćem i topljenim sirom!
Kada ustanemo obično nemamo mnogo vremena za spremanje doručka, tako da često pravimo nešto jednostavno i brzo, pa baš zbog toga poželimo nekad da napravimo i nešto drugačije. Prženice punjene povrćem sigurno niste probali do sad i ovakav način pripreme najverovatnije će vam se svidjeti. Potrebno je da isiječete sredinu tosta, malo ispržite povrće sa kobasicom, a onda stavite korice u tiganj, napunite smjesom i sve poklopite sirom i sredinom hljeba. Nakon nekoliko minuta, ove prženice će biti spremne za posluživanje.
Priprema:
Isijecite sredinu hljeba, tako da ostanu samo korice. U nauljen tiganj stavite grašak, kukuruz, sitno isjeckan vlašac i kobasicu, sve začinite i ostavite da se kuva nekoliko minuta. Izručite sve u jednu posudu i pomiješajte sa jajima, pa u tiganj stavite koricu od dva parčeta tosta koju ćete puniti dobijenom smjesom od povrća. Prekrijte parčetom mocarele, pa preko stavite sredinu hljeba koju ste isjekli na početku. Ostavite da se prži oko 4 minuta, pa okrenite na drugu kako bi i ona dobila zlatnu boju.