BOLJA OD ORIGINALA Napravite domaću verziju Nutele
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 11.04.24 09:49 ∙ 0
Sastojci:
250 g tostiranih lješnjaka
40 g kakaa
100 g šećera u prahu
1 kašika ekstrakta vanilije
1 kašika soli
2 kašike kokosovog ulja
50 g nasjeckane čokolade (50% kakaa)
Priprema:
Zagrijte rernu na 190 stepeni. Obložite lim za pečenje masnim papirom. Na lim stavite lješnjake. Pecite ih 12 do 15 minuta.
Nakon 10 minuta provjerite stanje. Izvadite ih iz rerne i prebacite ih na čistu kuhinjsku krpu. Ostavite da se ohlade. Kad se ohlade, nježno ih trljajte uz pomoć krpe kako bi se maknula ljuska. Stavite ih u procesor hrane ili blender i upalite ga te miksajte lješnjake sve dok ne dobijete finu smjesu koja liči na namaz, to može potrajati 5 minuta ili više, zavisno o jačini blendera, piše Gastro 24sata.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- nutela
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
14°C
Mostar
10°C
Tuzla
3°C
Bihać
13°C
Bijeljina
14°C
Zenica
10°C
Prijedor
16°C