Bez kuvanja i konzervansa: Hladno cijeđeni sok od grožđa
ALO.RS/SERPICARECEPTI/LJ.Č | Žena ∙ 21.09.21 16:24 ∙ 0
Sastojci i priprema:
- 5 kg. grožđa (crnog. slatkog)
- 100 gr. običnog šećera ili 200 gr. fruktoze ili 10 kašika meda
- 600 gr. limuna (može i sa limuntusom pola-pola)
- 1 litra vode
Ovaj sok možete praviti i sa više vode, šečera i limunske kiseline ako želite da napravite ekonomičniji sok.
Grožđe operite i odvojite bobice od petiljke. Rukama dobro izgniječite i ostavite da stoji oko sat vremena da ljuske puste boju.
Procijedite kroz gazu, dodajte iscijeđen limun i šećer ili fruktozu. Dodajte i vodu. Miješajte da se šećer istopi. Možete odmah piti, ovako pripremljen ne smije da stoji duže od dva dana u frižideru. Čuvajte ga u zamrzivaču u plastičnim flašama i kada vam se pije izvadite.
Možda vas zanima
Žena
PRIJEDLOG ZA RUČAK Punjena bundeva
11:12 ∙ Recepti ∙ 0RECEPT DANA Posna tjestenina sa povrćem
06:30 ∙ Recepti ∙ 0vremenska prognoza
16°C
Sarajevo
11°C
Banja luka
16°C
Mostar
14°C
Tuzla
6°C
Bihać
15°C
Bijeljina
16°C
Zenica
13°C
Prijedor
16°C