BEZ JAJA, PEČENJA, RERNE Najbrža čokoladna torta sprema se lako i preukusna je za svaku priliku
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 28.02.24 10:30 ∙ 0
Sastojci:
200 g mljevenog keksa
200 g čokolade
700 ml mljeka
80 g putera
60 g brašna
30 g šećera
7 g želatina
kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Keks i otopljeni puter sjedinite u kompaktnu smjesu, pa rasporedite kao koru u kalup (24 cm). Prethodno kalup obložite pek-papirom. Fino ga utapkajte, pa ostavite da se hladi u frižideru dok pripremate fil.
Za fil: Pomiješajte u šerpi brašno, šećer i želatin, a onda dodajte mlijeko, pa vanilu. Sve dobro mešajte i dodajte čokoladu koju ste izlomili na kocke.
Zagrevajte na umjerenoj vatri uz stalno mešanje dok se ne istopi sve i sjedini. Fil sipajte u kalup preko kore.
Ostavite tri sata da se stegne u frižideru. Pospite rendanom čokoladom ili ukrasite po želji.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- čokoladna torta
Možda vas zanima
vremenska prognoza
17°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
10°C
Mostar
6°C
Tuzla
4°C
Bihać
9°C
Bijeljina
10°C
Zenica
6°C
Prijedor
17°C