Punjeni aromatični hljeb – obrok kojim će svi ukućani biti zadovoljni
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 30.05.23 16:44 ∙ 0
Sastojci:
– hljeb – najukusniji će biti domaći, ali možete iskoristiti i bilo koji stari hljeb
– 200 gr sira
– 200 gr kulena
Za premazivanje:
– 150 gr maslaca
– pola veze svježeg peršuna
– 4 čena bijelog luka
Priprema:
Nožem zasjeći hljeb, ali ne do kraja. Potrebno je napraviti mrežu sastavljenu od kockica veličine od oko 2,5 centimetara.
U svaki razrez ubacite po parče sira i kulen.
U posebnoj činiji pomiješajte maslac, sjeckani peršun, bijeli luk pa posolite. Sve lijepo promiješajte pa hljeb premažite i ovom smjesom.
Hljeb prekrijte alu-folijom i pecite u zagrijanoj rerni na 250 stepeni 20 minuta.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- AROMATIČNI HLJEB
- hljeb
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C