– Obožavam da kuvam i uživam u tome, veliki sam hedonista kad je o hrani riječ – rekla je Goca i dodala da se trudi da u slobodno vrijeme što više vremena provede u kuhinji kako bi skuvala nešto lijepo za kćerku Lenu i supruga Rašu.
– Volim sve da jedem, ali najviše azijsku hranu. Kad sam bila u Pekingu, toliko sam uživala u toj kuhinji da smo čak jeli i hranu na ulici, onako s nogu. Slano mnogo više volim od slatkiša. Međutim, i to ima svoju muku jer ako se od nečega gojim, to je od peciva. Moja majka najbolje na svijetu pravi kiflice sa sirom i džemom. Toga bukvalno odjednom mogu da pojedem pet kilograma.
Goca ističe da je još kao dijete pokazala interesovanje za kuvanje zahvaljujući pokojnoj baki.
– Ona me je naučila da kuvam. Kao mala odlazila sam kod nje na selo i tamo sam provodila raspuste. Ona je bila genije za kulinarstvo, ručak je umjela da napravi ni od čega. I kad ništa nije imala u frižideru, uvijek bi nešto smislila i smućkala.
Na nju sam i ja to povukla. Sjećam se da sam znala da dođem kod nje i da joj kukam kako sam gladna, a ona izvadi samo krompir, ubaci ga u neki zagorio tiganj i u njemu ga najbolje ispeče. Uz to nasecka slanine i luka. Pa gdje ćeš ukusnije (smijeh)?!
Pošto je baka imala seosko imanje, kad su radnici dolazili da okopavaju i beru kukuruz, ona je za njih spremala veliku količinu hrane, a ja sam joj pomagala, pa sam pekla pogaču i čerupala pile. Ponosna sam što sam dobra kuvarica i sigurna sam da moja porodica nikad neće ostati gladna – kaže Goca.
Goca vodi računa o tome kako se hrani i u koje vrijeme. S obzirom na to da ima idealnu liniju, pitali smo je kako uspijeva da ostane tako vitka.
– Ranije sam redovno držala dijete, ali sad nisam pobornik toga. Mislim da su Srbi skloni prežderavanju jer nam se obroci sastoje od predjela, čorbe, glavnog jela, i to sve u ogromnim količinama. Mislim da je dijeta efikasna samo ako ste svjesni toga da treba da prepolovite obroke. Gladovanje nije zdravo!