Na ovom 17. po redu festivalu turizma, privrede, gastronomije i kulturne baštine, predstavio se veliki broj proizvođača zdrave hrane, rukotvorina, pčelinjih proizvoda, čajeva i ljekovitog bilja, a poseban draž manifestaciji dali su majstori kotlića i roštilja.

Na otvorenoj sceni predstavile su se brojne folklorne grupe, svud okolo se krckala riblja ćorba , paprikaš i gulaš, a miris roštilja mamio je brojnu publiku. Srbačko udruženje žena predstavilo se zmijanjskim vezom, Udruženje Poljaka i prijatelja „Mak“ pirogama i drugim poljskim specijalitetima, žene iz Lijevče polja i Potkozarja raznovrsnim pitama, cicvarom, poparom, purom i kolačima, a najbolje baklave izložile su žene iz udruženja „Izlazak sunca“ iz Dubrava.

Predstavila su se i gradiška preduzeća, kolektivi „Gradske čistoće“ i „Vodovoda“ izožili su hranu na štandovima i pokazali majstorluk u spravljanju hrane na roštilju.

Kasim Grgić Cojle predstavio je „Avliju Edina Džeke“, okupivši na jednom mjestu ljubitelje fudbala, od kozarinih legendi, do aktuelnih fudbalera i trenera, javlja nam reporter Boško Grgić.

Članovi Udruženja „Mijska glava“ iz Ljubije kod Prijedora stalni su učesnici „Zdravifesta“, a ljubitelji zdrave hrane mogli su oprobati uštipke od heljde.
Novosnovano Udruženje „Bokovi“ iz Bok Jankovca predstavilo se kotlićem i muzikom, a staru harmoniku kroz mnogobrojnu publiku pronio je još stariji harmonikaš Dule Žabić.

Tek u popodnevnim časovima znaće se pobjednici u kotliću, mada su prazni tanjiri degustatora najbolji dokaz da je „Zdravofest“ postao brend grada Gradiška.

Na ovom festivalu bilo je učesnika iz Gradiške, Laktaša, Prijedora, Kozarske Dubice, Banja Luke, Prnjavora, Srpca, Federacije BiH i Hrvatske, a kroz 17. „Zdravofest“ prodefilovalo je na hiljade posjetilaca. Bilo je i gostiju iz Kine, Indije, Japana i drugih zemalja, što nedvosmisleno govori da je ova manifestacija pun pogodak.