POHOVANE TIKVICE BEZ BRAŠNA I JAJA Dva sastojka su idealna zamjena
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 13.06.23 10:10 ∙ 0
Sastojci:
1/2 šolje prezli
1/2 šolje parmezana
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1 kašičica bijelog luka u prahu
3 kašike maslinovog ulja
3 srednje tikvice
Priprema:
Tikvice isjecite na kolutove, pa stavite u neku posudu. Posolite, pobiberite, pa pospite belim lukom u prahu. Zatim prelijte maslinovim uljem i dobro promiješajte. U posudi pomiješajte prezle i paramezan, pa svaku tikvicu uvaljajte u dobijenu smesu. Redajte na pleh koji ste premazali uljem. Pecite u zagrijanoj rerni na 220°C oko 20 minuta.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- pohovane tikvice
- tikvice
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C