RUSKE KAPE SA JAFOM Umjesto kore ide keks, pa se mnogo brže prave od klasičnih
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 10.06.23 18:15 ∙ 0
Sastojci:
300 g mini jafa keksa
500 ml mlijeka
150 g šećera
2 kašike brašna
1 kesa pudinga od vanile
125 g margarina
100 g kokosa
Priprema:
Puding u prahu i brašno umutiti sa malo mlijeka da nema grudvica. Ostatak mlijeka i šećer staviti da se kuva i kada provri dodati mješavinu od pudinga i brašna. Kuvati uz miješanje na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
U hladan fil dodati umućen margarin i sjediniti mikserom u kremastu smesu. Uzimati po 2 jafa keksića i okrenuti tako da im čokoladna strana bude spolja. Na biskvitnu stranu jedne jafe staviti po kašičicu fila i spojiti sa drugim keksom. Namazati okolo, izravnati i uvaljati u kokos.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recept
- ruske kape
Možda vas zanima
Žena
ČAROLIJA OKUSA Pita s povrćem
06:00 ∙ Recepti ∙ 0OVO MORATE PROBATI Posna mimoza salata
13:24 ∙ Recepti ∙ 0vremenska prognoza
11°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
7°C
Mostar
3°C
Tuzla
4°C
Bihać
6°C
Bijeljina
7°C
Zenica
3°C
Prijedor
13°C