RUSKE KAPE SA JAFOM Umjesto kore ide keks, pa se mnogo brže prave od klasičnih
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 10.06.23 18:15 ∙ 0
Sastojci:
300 g mini jafa keksa
500 ml mlijeka
150 g šećera
2 kašike brašna
1 kesa pudinga od vanile
125 g margarina
100 g kokosa
Priprema:
Puding u prahu i brašno umutiti sa malo mlijeka da nema grudvica. Ostatak mlijeka i šećer staviti da se kuva i kada provri dodati mješavinu od pudinga i brašna. Kuvati uz miješanje na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
U hladan fil dodati umućen margarin i sjediniti mikserom u kremastu smesu. Uzimati po 2 jafa keksića i okrenuti tako da im čokoladna strana bude spolja. Na biskvitnu stranu jedne jafe staviti po kašičicu fila i spojiti sa drugim keksom. Namazati okolo, izravnati i uvaljati u kokos.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recept
- ruske kape
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
13°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
12°C
Mostar
9°C
Tuzla
3°C
Bihać
12°C
Bijeljina
12°C
Zenica
8°C
Prijedor
14°C