SPOLJA HRSKAV, A IZNUTRA MEK Krompir iz rerne sa parmezanom
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 17.04.23 19:07 ∙ 0
1 kg krompira
80 g parmezana
2 kašike putera ili ulja
1 kašika suvih začina po želji (bijeli luk u prahu, kari, origano, suvo povrće, aleva paprika,..)
so
Priprema
Operite i osušite krompir, a nakon toga ga isecite na polivne ili četvrtine u zavisnosti od veličine krompira. Stavite krompir u posudu, dodajte mu sve začine, kašiku putera ili ulja i 1 kašiku parmezana. U tepsiju stavite preostalu masnoću (ukoliko koristite maslac – otopite ga) i preostali parmezan i to promešajte da dobijete pastu. U pripremljenu pastu od parmezana i masnoće dodajte isječen krompir tako da isečena strana bude okrenuta na dole. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta do jednog sata.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
vremenska prognoza
12°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
3°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
6°C
Prijedor
15°C