PRAVA UŽIVANCIJA ZA NEPCE: Probajte pljeskavicu “nevjestin buket”
POTREBNI SASTOJCI: 500 g mljevenog junećeg mesa, 2 glavice crnog luka, 3 čehne bijelog luka, 1 jaje, 2 kašike prezli, 3 kašike mlijeka, 1 tikvica, 1 patlidžan, 2 paradajza, nekoliko čeri paradajza, po ukusu soli, po ukusu bibera
ZA PRELIV POTREBNO: 3 jajeta, 2 kašike kisele pavlake, 100 g trapista, po ukusu so, po ukusu biber, malo svježeg vlašca
Pripremiti mesnu smjesu, tako što nasjeckamo crni i bijeli luk, pomiješamo sa mesom, prezlom, jajetom, mlijekom i začinima. Pleh nauljimo i utisnemo je, praveći prstima udubljenja u koja ćemo stavljati ružice od povrća.
Tikvice i patlidžan isiječemo na trake, a paradajz na kriške. Posolimo, prvo položimo trakicu tikvice, preko patlidžan i 2-3 polukruga paradajza i smotamo ružicu. Postavljamo ih u udubljenja. Poređdmo i čerije.
Za preliv umutimo jaja sa pavlakom, dodamo rendan trapist i začinimo po ukusu. Prelijemo preko mesa, pazeći da ne prekrijemo ružice.
Pećnicu podgrijati na 200 stepeni, staviti tavu, pa smanjiti na 180 stepeni i peći oko 30-tak minuta da tava fino porumeni. Posuti sjeckanim vlašcem.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- pljeskavica