UKUSNIJI OD KUPOVNOG Jednostavan recept za domaći senf, ide uz sve prilike
Sastojci
100 g slačice
1/2 limuna
1 šolja mlake vode
po ukusu soli
1 mala kašičica karija
na vrh kašičice bibera
malo majčine dušice
malo ruzmarina
na vrh kašičice bijelog luka u prahu
Priprema
Staviti opranu slačicu u teglu i preliti mješavinom vode i limunovog soka. Poklopiti teglu i ostaviti u frižider 3-4 dana da slačica upije tečnost. Nakon toga sve izručiti u blender.
Miksati dugo da se sve usitni i da se dobija smjesa bez grudvica, tačnije da se ne osjete zrna slačice.
Dodati so i sve ostale začine i ponovo miksati da se svi začini sjedini sa smjesom i da se dobije struktura senfa. Ako je potrebno dodajte malo mlake vode.
Senf staviti u teglicu, poklopiti i staviti u frižider. Najbolje je koristiti ga poslije par dana kako bi senf upio sve začine, a slačica izgubila na ljutini i gorčini.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- DOMAĆI SENF
- recept