MEKE KAO DUŠA Slane buhtle sa sirom
Sastojci
1 svježi kvasac
½ kašičice šećera
200 ml mlijeka
600 g Pšeničnog glatkog brašna
80 ml ulja
1 žličica soli
1 jaje
1 žumanjak
200 ml jogurta
ZA NADJEV
250 g svježeg kravljeg sira
80 g naribanog sira edamera
so
crni biber mljeveni
1 žlica narezanog vlasca
1 jaje
ZA PREMAZIVANJE
1 jaje
1 žlica susama
Priprema
Kvasac razmrvite, dodajte šećer, malo toplog mlijeka i ostavite na toplom mjestu oko 10-ak minuta. Brašnu dodajte kvasac, ulje, sol, razmućeno jaje i žumanjak, a zatim preostalim toplim mlijekom i jogurtom umijesite glatko tijesto i stavite na toplo mjesto dok se volumen ne udvostruči.
Dobro ocijeđeni svježi kravlji sir pomiješajte s naribanim sirom. Dodajte sol, papar, vlasac, jaje i dobro izmiješajte. Tijesto razdijelite na manje loptice, svaku lopticu na dlanu malo stanjite, stavite 1-2 žličice nadjeva, a zatim skupite, ponovo oblikujte lopticu i stavite na nauljeni pleh.
Premažite razmućenim jajetom, posipajte susamom i ostavite na toplom mjestu još 15 minuta.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- buhtle
- buhtle sa sirom