SLATKI KUPUS SA DIMLJENOM ĆURETINOM Ako niste probali ovu kombinaciju, obavezno danas pripremite ovaj ručak!
ALOONLINE.BA/NAJŽENA.RS | Žena ∙ 09.06.22 13:14 ∙ 0
Sastojci:
- 1,3 kg glavica kupusa
- 1 kg dimljeni ćureći batak
- 200 g šargarepe
- 200 g celera
- 1 kašika suvog bosiljka
- po potrebi so
- 1 glavica bijelog luka
Za zapršku:
malo ulje za prženje
1,5 kašika brašna
1 kašika mljevena crvena paprika
Priprema:
Povrće sitno isjeckati i staviti u dublju šerpu, preko staviti meso i naliti sa 1 litar vode. Ostaviti da se krčka na tihoj vatri oko 1,5 sat. Kada je kupus kuvan napraviti zapršku (na malo ulja propržiti brašno i mljevenu papriku) i preliti preko kupusa. Blago izmiješati i ostaviti još 2-3 minuta da krčka. Po potrebi dodati so.
Možda vas zanima
KAO IZ BAKINE KUHINJE Tajna najboljeg kupusa
16:44 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
3°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
14°C