KAO IZ BAKINE KUHINJE Tajna najboljeg kupusa
Za ljubitelje kupusa, ovo je idealan recept.
Sastojci:
2 mrkve
1 paškanat
1 korjen manjeg celera
veza mladog luka crnog i bijelog
1 zelena ljuta paprika
2 manja krompira
100 ml kuvanog paradajza
1 glavica kupusa
nekoliko kašika ulja
1 puna kašičica brašna
1/2 kašičice ml. crvene paprike
1 kašika suvog začina ili samo so
4 čena bijelog luka
Priprema:
Kupus isjeći na pola, izvaditi korjen i odstraniti spoljne listove. Isjeći krupne kocke pa pola poređati u dublju veću šerpu. Isjeći povrće sa srednje kocke pa pola dodati na kupus.
Odozgo dodati drugu polovinu sječenog kupusa i na kraju drugu polovinu sjeckanog povrća.
Ubaciti i malo lišća celera ili stabljike, ljutu papriku i sipati pola šerpe vode.. Kuvati oko 50 minuta. Dodati kuvano paradajz ili sveža dva i začin. Kuvati još 5-6 minuta.
U tiganj sipati ulje i sjeckani bijeli luk i brašno propržiti da porumeni pa dodati mljevenu crvenu papriku i odmah ubaciti u kupus. Lagano promiješati.
Ostaviti minut dva da kuva pa na kraju staviti sjeckan peršunov list.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- KUPUS
- recept
- RECEPT DANA