Ukoliko nemate vremena za komplikovane torte, a želite vrlo ukusno poslasticu, ovo je pravi izbor. Pritom, ova torta je jedna od onih koje će Vaša djeca obožavati.


Sastojci










Podloga


300 grama mljevenog keksa

125 grama maslaca

150 ml mlijeka

100 grama šećera u prahu

6 kašika nutele




Fil od višanja


300 grama očišćenih višanja

1 kašika sećera kristala

1 kašika gustina




Fil od pudinga od vanile


500 ml mleka

1 kesica pudinga od vanile










Portal AloOnline.ba i Hotel spa „Integra“ vas vode na nezaboravni vikend u Trebinje. Više detalja saznajte OVDJE.


Priprema



1.Sjediniti sve sastojke za podlogu i utisnuti u kalup prečnika oko 20 cm. Preko toga premazati nutele. Približno sam napisala 6 kašika, možete manje/više.

2.Višnje, šećer i malo vode kuvati na laganoj vatri dok ne omekšaju višnje. Zatim dodati gustin rastvoren u vodi, a prije toga skinuti sa ringle. Miješati dok se ne zgusne.  Kad se ohladi preliti preko keksa.






3. U 350 ml mlijeka sipati šećer i staviti da se kuva. Kad provri sipati puding rastvoren u mleku, miješati dok se ne zgusne. Nakon toga staviti maslac i ostaviti da se hladi. Kad se ohladi sipati keks. I preliti preko višanja.

4.Na samom kraju, zagrijati slatku pavlaku, ali paziti da ne provri. Staviti čokoladu da se istopi. Nakon toga preliti preko fila.



Posluživanje



Tortu ostaviti preko noći da se hladi i tek onda dekorisati. Možete posuti samo mlevenim keksom ili recimo iseckanom čokoladom.

BONUS VIDEO: