Ukoliko nemate vremena za komplikovane torte, a želite vrlo ukusno poslasticu, ovo je pravi izbor. Pritom, ova torta je jedna od onih koje će Vaša djeca obožavati.
Sastojci
Portal AloOnline.ba i Hotel spa „Integra“ vas vode na nezaboravni vikend u Trebinje. Više detalja saznajte
OVDJE.
Priprema
1.Sjediniti sve sastojke za podlogu i utisnuti u kalup prečnika oko 20 cm. Preko toga premazati nutele. Približno sam napisala 6 kašika, možete manje/više.
2.Višnje, šećer i malo vode kuvati na laganoj vatri dok ne omekšaju višnje. Zatim dodati gustin rastvoren u vodi, a prije toga skinuti sa ringle. Miješati dok se ne zgusne. Kad se ohladi preliti preko keksa.
3. U 350 ml mlijeka sipati šećer i staviti da se kuva. Kad provri sipati puding rastvoren u mleku, miješati dok se ne zgusne. Nakon toga staviti maslac i ostaviti da se hladi. Kad se ohladi sipati keks. I preliti preko višanja.
4.Na samom kraju, zagrijati slatku pavlaku, ali paziti da ne provri. Staviti čokoladu da se istopi. Nakon toga preliti preko fila.
Posluživanje
Tortu ostaviti preko noći da se hladi i tek onda dekorisati. Možete posuti samo mlevenim keksom ili recimo iseckanom čokoladom.
BONUS VIDEO:
