OVE NAMIRNICE nikako ne podgrijavajte
D.M.L./ALOONLINE.BA | Žena ∙ 10.09.21 17:46 ∙ 0
Podgrijavanjem nekih namirnica samo izvlačite otrov iz njih. Postaju toksične i u nekim slučajevima mogu da izazovu kancer.
Ovo je lista stvari koje bi trebalo ili odmah da pojedete ili hladne.
JAJA
Spadaju u rizičnu grupu i nikad ne bi trebalo da podgrijavate jaja. Jaja imaju tu prednost da mogu da se čuvaju u frižideru i jedu hladna.
PEČURKE
One se jedu odmah nakon pripreme, to je staro pravilo koje vjerujemo, svi znate. Ako podgrijavate pečurke, može doći do problema sa probavom.
SPANAĆ
Njega ne bi trebalo da ostavljate ni za dan poslije, a kamoli da ga podgrijavate. Kod spanaća se hranljive materije posebno pretvaraju u kancerogene.
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C