Namirnice koje ne bi trebalo pržiti u fritezi: Izbjegavajte ove česte greške
Mnoge domaćice za pripremu jela često koriste fritezu, ali postoje namirnice koje ne treba tretirati na taj način.
Jedna od njih je sir, odnosno izbjegavajte da pržite u fritezi jela u koja ide dosta sira. Razlog je taj što će se sir otopiti prije nego što se ostali sastojci skuvaju i isprže, pa će obrok biti gnjecav.
Ukoliko baš ne možete da izbjegnete ovaj mliječni proizvod, kuvari predlažu da ga dodate nekoliko minuta prije nego što obrok bude gotov.
Druga namirnica koju treba izbjegavati je riža jer neće biti dobro termički obrađena u fritezi, pa je bolje da to učinite na tradicionalan način.
Takođe, ne preporučuje ni prženje kolača i krofni, posebno ako u recept ide kisela pavlaka. Potpuno je pogrešno ako pavlaku, u gustom tijestu od šećera i brašna, stavite u fritezu. Bolje je da uopšte i ne pokušavate.
BONUS VIDEO: