KAKO DA SARMA NIKAD NE ZAGORI Trik je u slanini, a mnoge domaćice ne znaju

FOTO: Printscreen
Najpoznatije jelo koje se pravi sa kiselim kupusom su svakako sarme. Ne postoji osoba koja ih ne voli, a svako ima neki svoj recept za ovaj specijalitet koji ga izdvaja od drugih. Zimi se one često nalaze na trpezi, a slave, Nova godina i Božić ne mogu da se zamisle bez sarmi.
Ako ste početnica u kuhinji, ali i ako ste iskusna domaćica postoje neki trikovi koji će vam pomoći da sarma ispadne savršeno, ali i da vam ne zagori. Prije pripreme bitno je da kiseli kupus lijepo operete kako jelo ne bi bilo previše slano, ali takođe kada se pravi mrsna verzija, ona koju svi mnogo više vole, bitno je da dodate malo suvog mesa. Sigurno niste znali da suvo meso prije dodavanja u sarme trebate malo da skuvate kako ne bi bile prejake.
Postoji još jedan trik koji će vam pomoći da sarme ne zagore. Prije nego što krenete da ih ređate u šerpu dno obložite korom slanine, a preko stavite komad isječenog kupusa. Kada poređate sarme na vrh stavite još jedno parče kupusa i kuvajte.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
Žena

SEZONA DARIVANJA Odaberite idealan poklon
14:44 ∙ Savjeti ∙ 0
Evo kako da se riješite dosadnih smrdibuba
14:14 ∙ Savjeti ∙ 0vremenska prognoza
Sarajevo

Banja luka

Mostar

Tuzla

Bihać

Bijeljina

Zenica

Prijedor

Pale
