ZA SVE LJUBITELJE LJUTIH ĐAKONIJA Lovačke krmenadle sa šampinjonima
Količinu ljute paprike možete i da smanjite, da napravite po vašem ukusu.
Sastojci:
- 1 kg krmenadle bez kosti
- 200 gr svježih šampinjona
- 100 – 150ml ulja
- brašno, so
- kašičica suvog začina
- pola kašičice bibera
- puna kašika sušene čili paprike, a može da se koristi i tucana paprika
Priprema:
Komad krmenadle presjeći na pola pa onda uzduž sjeći šnicle, kao za vješalicu.
Izlupati čekiće za meso i posoliti sa obje strane.
Zagrijati 100 ml ulja, pa uvaljati krmenadle u brašno i pržiti na jačoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane, da malo porumene, ali pazite da vam brašno u tiganju ne izgori.
Uraditi tako sa svim krmenadlama.
U tiganj dodati 50 ml ulja, na listiće isječene šampinjone i pola čaše vode.
Kuvati dok voda ne ispari, a zatim dodati kašiku brašna i sve promiješati minut, dva.
Dodati pola litre vode, zatim i začine, kao i ljutu papriku. Smjesa treba da je rjedja, vodenasta.
Spustiti krmenadle i sve lagano krčkati na slaboj vatri dok višak vode na ispari, a krmenadle potpuno omekšaju.
Poslužiti tople uz krompir ili kupus salatu.
Prijatno.