UKUSNA DA UKUSNIJA NE MOŽE BITI Piletina sa krompirom i jogurtom
POTREBNI SASTOJCI:
500 g pilećeg bijelog mesa
1 kg krompira
3 kašike ulja
1-2 glavice crnog luka
4-5 čehni bijelog luka
kašičica sol
biber
suhi začin
pola kašičice origana
500 ml jogurta
3 jajeta
3 kašike brašna
1 crvena paprika
1 paradajz
Priprema:
Isjeći krompir i povrće na tanke kriškice. Meso isijcite na kockice. Zatim u dublju šerpu stavite luk da se proprži, a kada se prodinsta dodajte piletinu. Posolite i pobiberite i dodajte začin za piletinu ako imate. U meso dodajte papriku i još malo pržite. Nakon par minuta dodajte i krompir. Zatim stavite suhi začin i origano i ostavite da se još malo proprži. Zatim sve preručite u pleh i preko poredajte paradajz isječen na kolutove.
Za preliv sa jogurtom: Umutite jaja, dodajte brašno i jogurt. Sve to lijepo sjedinite, pa posolite i pobiberite. Zatim prelijte piletinu sa smjesom.
Rernu uključite na 220°C i jelo prekrijte folijom, pa ga ubacite u rernu. Poslije 20 minuta uklonite foliju i ostavite još 10-tak minuta da se zapeče.
BONUS VIDEO: