TOPE SE U USTIMA Rolnice sa sirom i špinatom, obožava ih čitava porodica
SASTOJCI:
500 g heljdinih kora
Za premazivanje kora:
100 ml kisele vode
100 ml jogurta
50 ml ulja
1 kašičica soli
Za nadjev:
5 jaja
500 g svježeg sira
100 g feta sira
200 gr isjeckanog svježeg špinata
1 kašičica soli
PRIPREMA:
Napravite premaz za kore tako što ćete pomiješati sve sastojke. Špinat nasjeckajte i stavite u dublju činiju. U isjeckani špinat dodajte sir, so i jaja i dobro promiješajte. Kore presijecite po dužini. Slažite po dvije kore odnosno trake, a svaku poprskajte sa po dvijetri kašike premaza.
Premažite prvu koru, staviti preko nje drugu pa na donji dio stavite nadjev od sira i špinata, savijte krajeve kako nadjev ne bi iscurio tokom pečenja pa uvijte u rolnicu. Tako uradite sa svim korama. Rolnice poslažite na pleh obložen pekpapirom i premažite ostatkom fila kojim ste ih premazivali. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 2530 minuta.