TAJNA RUSKIH DOMAĆICA ZA SAVRŠENE UŠTIPKE Ovaj sastojak će učiniti da budu mekani
Najbolje je ako poslužite sa paradajzom i sirom, ali ko voli slatko, može i sa džemom ili eurokremom.
Ruskinje su otkrile tajnu kako da vam uspIju iz prvog pokušaja. Kefir ih čini mekanim, a ulje se dodaje kako bi bili manje masni, dok sa šećerom treba da vodite računa, jer previše ove namirnice može učiniti da izgore.
Sastojci:
1/2 l kefira,
2 šolje brašna,
1 kašičica sode bikarbone (ne puna),
1 kašičica šećera,
1 jaje,
1 kašika ulja
prstohvat soli,
Priprema:
Prvo sjedinite jaje i kefir, a zatim dodajte ostale sastojke. Кefir ne bi trebalo da bude hladan, nego sobne temeprature i ne smije da bude kiseo. Brašno dodajte postepeno u smJesu i sve vrijeme mešajte kako se ne bi stvorile grudvice. Zatim se dodaje ulje. Ono je obavezno jer će učiniti da uštipci budu manje masni spolja dok se prže. Zatim dodajte šećer i promiješajte.
Nemojte da dodajte previše šećera jer se on može da učini da lakše izgore. Sipajte sodu i so i sve lijepo sjedinite, pa ostavite smjesu 15 minuta. Vadite tijesto mokrom kašikom i sipajte u vrelo ulje.