SVJETSKI HIT! Tri leće sa domaćim karamelom, mekan, vazdušast i nevjerovatno sočan!
Sastojci:
6 jaja
150 g šećera
200 g brašna
200 g griza
1 prašak za pecivo
Za preliv:
1 l mleka
500 ml slatke pavlake
150 g mleka u prahu
Za karamel:
200 g šećera
200 ml slatke pavlake
1 kašika maslaca
Priprema:
Kora: Umutiti belanca sa šećerom penasto. Dodavati jedno po jedno žumance muteći sve vreme. Dobro umutiti i dodati mešavinu brašna, griza i praška za pecivo. Dobro izmešati, sipati u podmazan pleh (20×35 cm) i peći na 180 stepeni 30 minuta.
Preliv: Staviti mleko i slatku pavlaku da provre, pa dodati malo po malo mleka u prahu muteći žicom. Preliti mlaku koru koja je izbockana viljuškom i ostaviti da se ohladi.
Karamel: Karamelisati šećer na tihoj vatri, dodati slatku pavlaku i kuvati mešajući žicom da se karamel istopi. Tada dodati maslac i kada se istopi preliti kolač.
BONUS VIDEO: