STARI RECEPT ZA PODVARAK kao iz BAKINE KUHINJE
ALOONLINE.BA/ALO.RS | Žena ∙ 21.10.21 13:15 ∙ 0
Ova količina je dovoljna za četiri osobe.
Sastojci:
- Kiseli kupus
- Glavica crnog luka
- Biber u zrnu
- Lovorov list
- Aleva paprika
- Meso po želji
Ispržite meso po želji, piletinu, šnicle, šta volite. Kada meso bude gotovo u tom ulju ispržite i podvarak.
Isjeckajte sitno crni luk, propržite ga na ulju gdje se pržilo meso, dodajte kupus (kolicina po želji) isjeckan na tanke trakice, i to pržite oko pola sata. Stalno miješajte da ne bi izgorilo.
Zatim dodajte oko pola kašike aleve paprike, biber u zrnu, nekoliko lovorovih listova, posolite po ukusu, onda sve to preručite u posudu koja može u rernu i peći oko 2 sata dok kupus omekša. Posudu prekriti folijom i za vrijeme pečenja ne miješati.
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
8°C
Banja luka
16°C
Mostar
12°C
Tuzla
4°C
Bihać
15°C
Bijeljina
15°C
Zenica
11°C
Prijedor
14°C